Składniki
- sucharki bez cukru
- kremówka
- sok jabłkowy z żelatyną (jako galaretka)
Przygotowanie
Wykonanie bardzo podobne jak w wersji normalnej.
W zależności ile tego chcemy wykonać, wiadomo dla młodych trochę mniej, więc: mieszamy krem czekoladowy ze zmielonymi sucharkami - wykładamy w foremkach, ubijamy kremówkę z fixem (bez cukrów). Wykładamy na kremo - sucharki.
W zależności ile tego chcemy wykonać, wiadomo dla młodych trochę mniej, więc: mieszamy krem czekoladowy ze zmielonymi sucharkami - wykładamy w foremkach, ubijamy kremówkę z fixem (bez cukrów). Wykładamy na kremo - sucharki.
Pozostała nam galaretka - rozpuszczamy żelatynę w odrobinie wody, po czasie podgrzewamy lecz nie gotujemy, aż się żelatyna rozpuści i wtedy dodajemy soku jabłkowego i całość zostawiamy do stężenia. Na koniec przyozdobiamy wierzch babeczki pokrojoną w kostkę galaretką.
0 komentarze:
Prześlij komentarz