poniedziałek, 24 lutego 2014

Kotlety Gajowego



OJ będzie smacznie i prosto !! :))))

Kawałek fajnego i smakowitego mięsa z dużą ilością fajnych dodatków.

Oto wspaniałe dzieło, które widziałem w programie "Rączka Gotuje"

Składniki:

- 4 kotlety schabowe
- chrzan
- jajko
- bułka tarta
- mąka
- plastry boczku
- suszone grzyby - była mowa o 100 g, mi  wystarczyło 40 ( a drogie to :) )
- cebula
- natka pietruszki
- tarty ser żółty


Przygotowanie :


 Kotlety rozbić, obtoczyć w jajku, mące, jajku i bułce tartej, następnie na patelnie i smażymy.
Po usmażeniu posmarować kotlety chrzanem ( ilość jak lubimy ), na to wcześniej podsmażony boczek na suchej patelni ( zarumieniony ). Kolejną warstwą są grzyby, które były namoczone i przesmażone z cebulą na maśle. 
  Tak więc - Kotlet, chrzan, boczek, grzyby.
Teraz  żółty ser i pietruszka



Całość dajemy do piekarnika aż sie ser fajnie roztopi.

Smacznego. 




0 komentarze:

Prześlij komentarz