Składniki
- 4 papryki czerwone
- 3 papryki żółte
- 4 cebule
- puszka pomidorów bez skórki
- 1,5 kg kiełbasy śląskiej
- ząbek czosnku
- 2 łyżki czerwonej słodkiej papryki
- 3 łyżeczki papryki ostrej (jak kto woli, może być mniej)
- pieprz
- Vegeta Natur - łyżeczka
- pół szklanki ketchupu
- 1/2 koncentratu ( w słoiczku)
- 2 marchewki
Przygotowanie:
Kiełbasę pokroić na plasterki i smażyć w (kociołku, głębokiej patelni, brytfannie) 15 minut, potem dorzucić marchew pokrojoną w połuweczki. Smażyć razem 20 minut. Następnie dorzucić paprykę i cebulę, wymieszać i podlać wodą. Kiedy papryka zmięknie wlać pomidory - dusić 20 minut. Dodajemy ketchup, koncentrat i wszystkie przyprawy z czosnkiem i znowy dusimy jeszcze 20 minut. Potem już tylko pozostanie nam zjeść to wszystko i pilnować aby inni nie zjedli wszystkiego na raz. :)
![]() |
0 komentarze:
Prześlij komentarz