sobota, 21 września 2013

Leczo "Kiełbasiane"

Kolejna moja propozycja, którą uwielbiam. Tym razem jest to "Leczo" bardzo kiełbasiane ale jak dla mnie extra. Leczo nie leczo ale tak też było nazwane, kiedy dawno temu znalazłem ten przepis na jednej ze stron (nie pamiętam gdzie). No wiec nie ma co gadać tylko czas na gotowanie.

Składniki

- 4 papryki czerwone
- 3 papryki żółte
- 4 cebule
- puszka pomidorów bez skórki
- 1,5 kg kiełbasy śląskiej
- ząbek czosnku
- 2 łyżki czerwonej słodkiej papryki
- 3 łyżeczki papryki ostrej (jak kto woli, może być mniej)
- pieprz
- Vegeta Natur - łyżeczka
- pół szklanki ketchupu
- 1/2 koncentratu ( w słoiczku)
- 2 marchewki


Przygotowanie:

Kiełbasę pokroić na plasterki i smażyć w (kociołku, głębokiej patelni, brytfannie) 15 minut, potem dorzucić marchew pokrojoną w połuweczki. Smażyć razem 20 minut. Następnie dorzucić paprykę i cebulę, wymieszać i podlać wodą. Kiedy papryka zmięknie wlać pomidory - dusić 20 minut. Dodajemy ketchup, koncentrat i wszystkie przyprawy z czosnkiem i znowy dusimy jeszcze 20 minut. Potem już tylko pozostanie nam zjeść to wszystko i pilnować aby inni nie zjedli wszystkiego na raz. :)




0 komentarze:

Prześlij komentarz