Przepyszna i Smakowa
Pasta AWANTURKA
Składniki:
- 1 puszka ryby w oleju (najlepiej sardynki lub szprotki)
- 1 serek twarogowy naturalny do smarowania pieczywa
- szczypiorek od cebulki dymki
- pieprz
(można również zamiast serka do smarowania użyć twarogu ze śmietaną)
Przygotowanie:
Rybę odsączamy z oleju, dusimy widelcem i łączymy z serkiem, dodajemy posiekany szczypiorek z cebulką i doprawiamy pieprzem (serek jest słony, ryba też więc nie ma potrzeby dodawać soli). Można również dodać pokrojone w drobną kostkę pomidory i czerwoną paprykę (wersja dla Kamilka). Pasta świetnie smakuje z razowcem. Polecamy na weekendowe śniadania.
Uwielbiam pasty rybne, ale mój mąż dziwnie mnie po nich unika ;)
OdpowiedzUsuńZ tym jak z czosnkiem, muszą jeść wszyscy domownicy :)
OdpowiedzUsuń