sobota, 9 listopada 2013

Pasta AWANTURKA

Nie Gęsina i nie rogalowo..............


Przepyszna i Smakowa

Pasta AWANTURKA

Składniki:

-  1 puszka ryby w oleju (najlepiej sardynki lub szprotki)
-  1 serek twarogowy naturalny do smarowania pieczywa
-  szczypiorek od cebulki dymki
-  pieprz
(można również zamiast serka do smarowania użyć twarogu ze śmietaną)

Przygotowanie:

Rybę odsączamy z oleju, dusimy widelcem i łączymy z serkiem, dodajemy posiekany szczypiorek z cebulką i doprawiamy pieprzem (serek jest słony, ryba też więc nie ma potrzeby dodawać soli). Można również dodać pokrojone w drobną kostkę pomidory i czerwoną paprykę (wersja dla Kamilka). Pasta świetnie smakuje z razowcem. Polecamy na weekendowe śniadania.



2 komentarze:

  1. Uwielbiam pasty rybne, ale mój mąż dziwnie mnie po nich unika ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z tym jak z czosnkiem, muszą jeść wszyscy domownicy :)

    OdpowiedzUsuń