- Do placków,
- Do ziemniaków,
- Do kaszy......
No to zaczynamy
Składniki
- 1 kg wieprzowiny (ja kupowałem łopatkę),
- papryka mielona ostra i słodka,
- jałowiec,
- kolendra (kulki),
- liść laurowy,
- śmietana kwaśna,
- sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso pokroić w kawałki (może być kostka), doprawić papryką, solą, pieprzem, jałowcem, kolendrą (można też kilka utrzeć w moździeżu) i liściem laurowym.
Smażymy na patelni do silnego zarumienienia, podlewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa.
Kiedy już wszystko ładnie się nam udusiło - ja wyciągam jałowca i liść laurowy.
Sos zagęszczamy mąką i śmietaną, podajemy z tym co lubimy...........
Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz